Cari Blog Ini

Sabtu, 17 November 2012

Panas!! Ahli Parlimen BN Bertukar Jadi Gila..


KUALA LUMPUR 16 November: Ahli Parlimen Tangga Batu, Datuk Idris Haron dari Barisan Nasional (BN) ‘meroyan’ apabila disoal tentang Scorpene.Ketika dihubungi Keadilan Daily, beliau ditanya berhubung kesediaannya untuk hadir mendengar taklimat Scorpene yang akan disampaikan dua peguam Perancis, William Bourdon dan Joseph Breham di Parlimen minggu depan.Idris menjawab, “Saya tak perlu dengar keterangan penipu macam itu, orang macam itu akan guna apa cara sekalipun untuk buktikan dia betul,” katanya penuh emosi.

Lebih teruk lagi, beliau turut merapu dengan menghambur kata-kata ‘pedas’ terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan cuba memburukkannya.Sebelum ini, beberapa Ahli Parlimen BN menafikan kebenaran kes rasuah pembelian Scorpene yang melibatkan pemimpin tertinggi negara.

Antaranya, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi bertegas kononnya pembelian kapal selam Scorpene adalah mengikut prosedur perundangan.Kerajaan juga mengatakan tiada kes sedang berjalan di Mahkamah Perancis.Bourdon dan Breham akan memberi penerangan kepada Ahli Parlimen mengenai prosiding inkuiri di Tribunal De Grande Instance berkenaan pembelian kapal selam Scorpene oleh Kerajaan Malaysia.

Berbeza dengan Idris, Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin yang juga pemimpin BN dilihat agak profesional kerana sedia untuk hadir taklimat tersebut Khamis depan. ~kd

Tiada ulasan:

Catat Ulasan